Senaste inläggen

Av Tess - 20 augusti 2014 22:18

Fick sms av min syster imorse, hon hade varit på ultraljud idag och hon berättade att hon väntar tvillingar! Vi har skämtat med henne att det är nog tvillingar för hon har mått så illa och varit så trött, och så var det! Grattis kära syster! Jag ska bli moster till tvillingar! <3 hon är fortfarande beräknad till 1 mars men hon kommer att bli igångsatt i v 38. Dvs i mitten av februari blir hon mamma! Det är tvåäggstvillingar, vilket inte är så förvånande eftersom hon oxå har PCOS. De hade precis börjat att försöka, de trodde de skulle ta tid då de sett hur vi har kämpat, men det blev en lyckoträff direkt. Alltså jag förstår att det känns orättvist men jag är väldigt väldigt glad för deras skull!

Mamma sa, snart får vi se hur många du har - kanske 2 du med eller 3? Sen skrattade hon. Det gör mig inget, jag är glad för vad jag får! Men dock tror jag inte det för jag har inte varit lika trött eller illamående som min syster. Näe dax att gå och lägga sig, imorgon är en ny arbetsdag!

ANNONS
Av Tess - 19 augusti 2014 23:00

Ingen som känner mig vet om den här bloggen, inte ens min bästa vän. Jag har besparat honom allt det här men jag brukade blogga på en annan plattform förut och han undrade varför jag slutat. Nu har han fått länken.

Svaret är när livet tog den här vändningen då man kastades in i verkligheten med PCOS och ofrivillig barnlöshet, då behövde jag en plats där jag kunde vara helt anonym. Där jag inte behövde låtsas som om jag var nån annan där jag kunde vara 100 % ärlig mot mig själv, visst han vet allt om mig men det finns vissa saker som inte killar vill höra som jag har besparat honom. Jag är otroligt glad över att jag hittat likasinnade under min resa, er pepp och omtanke betyder så mkt! <3 Jag har sagt det förut och säger det igen, jag önskar att ingen behövde gå igenom det här med barnlöshet - det är så smärtsamt! Skänker en extra tanke till er där ute som kämpar, det kommer att lyckas så ge inte upp! Ber en stilla bön om att vårt knyte trivs i min mage & att vi äntligen får bli föräldrar i mars! Snart inne i v 11, men jag är fortfarande rädd att det inte finns nåt barn när vi kommer på ultraljudet... Det just nu är min största rädsla!

ANNONS
Av Tess - 16 augusti 2014 00:55

Jobbade första dagen idag sen semestern och förkylningen. Är otroligt trött men ändå uppe i varv så man inte kan sova :(

Förkylningen har inte gett med sig helt men den är mkt bättre. De senaste dagarna har jag kännt mig riktigt riktigt illamående, men det är härligt att känna att jag är gravid så jag klagar inte :) jag hoppas att knytet har det bra där inne och att det växer och frodas :) men fick faktiskt köpa postafen idag för jag trodde inte att jag skulle kunna jobba hela dagen annars. Men efter jag köpt dem så mådde jag inte så illa längre så jag behövde inte ta nån idag haha. Har iaf klurat ut att illamåendet kommer när magen är tom därför måste jag så fort det börjar komma krypande äta någonting fort så blir det bättre efter en stund. Det svåra är att låta bli att hosta på morgonen för har jag inte ätit innan jag hostar så går det inte hejda illamåendet och jag spyr :P men jag kan leva med detta det gör ingenting, bara vi får vårt efterlängtade barn i mars ??

Min kollega berättade idag att hon ska bli mormor igen i januari/februari, jag fick bita mig i tungan för att inte säga nåt. Hennes dotter är nämligen en gammal klasskamrat till mig och jag tycker att det hade varit trevligt om vi hade hamnat i samma mammagrupp. Jag är lite nojig att jag kommer vara äldst i mammagruppen & inte ha någon att umgås med, men det blir säkert ingen fara och det är lite tidigt att oroa sig för det redan! Jag är ju bara trots allt i v 10!

På måndag är det "bara" tre veckor till det är dax för UL. Egentligen skulle jag ju haft det redan på måndag men det är ju bättre så här tror jag! Näe måste försöka sova lite nu jag ?

Av Tess - 10 augusti 2014 09:16

Förkylningen som jag plockade på mig på vägen hem från USA är nog den värsta jag haft. Har legat helt pall i fyra dagar, inte orkat göra någonting alla utan bara sovit. Igår började hoststadiet, så nu gäller det att ligga steget före och hinna äta frukost innan hostattackerna börjar annars finns det risk för kräkningar!

Men jag klagar inte, jag välkomnar allt som får mig att känna mig gravid! Så att jag ska veta att ett knyte växer i magen, jag börjar kunna ta till mig mer om mer att det verkligen ska ske. Men tänker inte berätta för alla förrän efter det tidiga UL eller kanske ännu senare. Får se hur det blir. Får se lite hur det blir på jobbet, i grunden har jag en fast halvtids tjänst och sedan är jag visstidsanställd på halvtid tom den 30 september. Men nu har vi ny chef och han är lite lustig så jag vet inte alls hur han tänker angående min tjänst. Kollade upp hur det blir med föräldrapenning om man förlorar sitt jobb och man får tydligen behålla inkomsten i 6 månader, vilket skulle vara perfekt om jag måste gå ner på halvtid så förändras inte min föräldrapenning iaf! Det är mkt man ska tänka på! Satt och kollade lite på arbetsförmedlingen innan och finns ett par jobb som jag skulle kunna tänka mig att söka, visst känns som lite fel tid men jag som egentligen älskar mitt jobb har börjat hata det pga den nya chefen. Våra personligheter går lixom inte ihop, han är så rörig och stimmig och ska alltid ha nåt gjort när jag har som mest att göra :S trots att jag är anställd till att jobba med ekonomin så försöker han hunsa runt mig som sin personliga assistent! :( jaja det ordnar sig nog! Nu ska jag vila lite för jag har sovit så dåligt i natt.

Av Tess - 7 augusti 2014 19:38

Var på inskrivningen på MVC idag, hade gått ner 5 kg sen sist (hur gick det till??? Har ju varit i USA och det har ju inte direkt funnits nyttig mat där!!), blodvärderna, urinprovet & blodtrycket var bra. Jag har inget att oroa mig för. Viktminskningen gör att min bmi nu är under 40 så jag fick välja om jag ville gå på den speciella läkarundersökningen. Tänkte att det det är lika bra att genomgå den.

Fick ultraljudet framflyttat till den 8 september, baserat på det tidiga UL som jag gjorde i juli. Så det känns ändå okej. Jag har förlikat mig med tanken att jag är gravid, så är det. Jag ska ha barn inte missfall!

Av Tess - 7 augusti 2014 04:07

Det var otroligt skönt att komma hem, både maken och hunden hade saknat mig mkt! Dock drog jag på mig en förkylning på vägen hem, sen och jetlaggen har gjort att jag sovit bort gårdagen och varit vaken i natt :S

Idag väntar inskrivningen på MVC, är fortfarande rädd att de ska säga att jag inte är gravid. Tror inte att den känslan kommer att försvinna förrän UL. Nu ska jag äta en äggmacka och försöka sova lite till.

Av Tess - 30 juli 2014 22:18

Jag är ju iväg på semester, imorgon åker vi till New York för att stanna där i 4 dagar innan det är dax för hemfärd! Jag längtar hem efter min säng, min man, min hund & efter svensk mat!! Men resan har varit helt fantastisk! Igår var vi i Kanada & tittade på Niagrafallet :)

Det var fantastiskt vackert! Men det räckte med att vara där i 10 minuter då det var så mkt folk!

Ang graviditeten så går jag runt med inställningen att jag faktiskt är gravid. Jag har ömmande bröst & börjat känna illamående om dagarna. Så jag hoppas att det är så men jag får väl veta den vid ultraljudet antar jag! Hoppas iaf på det bästa!

Av Tess - 16 juli 2014 21:01

Men vill ju inte förstöra den om det blir/är missfall... Så får försöka komma ihåg stunderna i huvudet tills jag kan skriva ner dem :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se