Alla inlägg under februari 2015

Av Tess - 15 februari 2015 21:23

Igår föddes mina systerbarn, det blev en flicka som väger 2746 g och en liten pojke som väger 2350 g. Flickan föddes vaginalt men sen fick det ta akut kejsarsnitt för pojkens hjärtljud försvann.

Men allt gick bra och hela familjen mår bra! Vi var inne och besökte dem en liten stund nu ikväll, de var pyttesmå och så fina! Syrran var hyfsat pigg men har lite problem med yrsel. Nu längtar jag ännu mer efter vår egna bebis! En hel månad kvar dock!

Imorgon tänkte jag försöka börja packa förlossningsväskan iaf, så att man är lite förberedd i fall bebisen skulle vilja komma tidigare :)

ANNONS
Av Tess - 12 februari 2015 20:38

Har sovit otroligt dåligt den senaste veckan pga foglossningen... Är vaken var femte minut typ, inget kul alls. Så jag är otroligt trött hela tiden :( men går ju inte att sova på dagen heller för det gör så ont. 29 dagar kvar nu till BF dvs om jag inte får gå över då... Vilket jag verkligen hoppas att jag slipper!

Syrran blev igångsatt idag men det verkar ta ett tag för inga barn ännu iaf! Jag är så spänd på se om hon får en flicka och en pojke som vi alla trott :)

I övrigt tickar tiden på om än långsamt, fast nu har jag inget inbokat förrän den 26:e februari. Så ska försöka vila lite här hemma bara och ta hand om det sista pysslet inför vår efterlängtade barns ankomst <3 mamma längtar efter dig så himla mkt!

ANNONS
Av Tess - 10 februari 2015 21:12

Idag gick det bra på mvc, hade lågt blodsocker trots frukost intag 1,5 timme innan :) alla värden såg bra ut, dock hade jag gått upp lite grann men det känns som om det är vatten för mina fingrar och fötter är rätt svullna. Hjärtljuden var fina och blodtrycket normalt. Känns otroligt skönt att för en gångs skull ha bra värden :)

V 36 redan, det närmar sig om än något långsamt :P fast känns som om jag har fullt upp att springa på läkarbesök osv... Imorgon ska jag träffa en överläkare på operation som ska avgöra om jag kan få ryggmärgsbedövning eller inte.

Snart måste jag packa förlossningsväskan, vad man nu ska ha i den :P jag känner mig lite överväldigad när det gäller vad man behöver ha med sig men det ordnar sig säkert.

Idag var även sista träffen med föräldragruppen. Jag tycker att de har varit bra även om det hade räckt att de delat ut filmerna som vi sett, men fick lite tips av dem som är omföderskor och det är ju alltid välkommet. De verkar trevliga allihopa även om jag var äldst och kände mig lastgammal :P men här på landet skaffar man barn tidigt så är det, hade gärna gjort det jag med men träffade ju inte maken förrän jag var 26 och så är han katolik och tvungen att gifta sig innan barn. Sen så fick jag ju veta att jag hade pcos på det. Jaja vi är snart där med vårt efterlängtade barn! Jag längtar så med en skräckblandad förtjusning!

Föresten så blir jag ev moster i natt eller iaf inom de närmaste dagarna, syrran fick flimmer igen och åkte in. De upptäckte att hon var öppen med en cm så de gjorde en hinnsvepning som förhoppningsvis sätter igång förlossningen <3 håller tummar och tår att allt går bra för dem!

Av Tess - 4 februari 2015 23:52

Igår var en himla hektisk dag, så idag har jag inte gjort många knop kan jag säga. Sömnen har lidit otroligt mkt av foglossningen den senaste veckan, jag som trodde att jag inte kunde ha mer ont än jag redan hade har blivit motbevisad. Så känner mig väldigt sliten i kroppen och väldigt trött.

Gårdagen började med att åka till mvc och lämna ett blodprov så att de kunde kontrollera blodsockret när jag fastat. Vaknade naturligtvis hungrig mitt i natten men jag fick ju inte äta så var bara att bita ihop. Iaf så var mitt fasteblodsocker 5,8 och därmed godkänt.

Efter det så var det bara att åka hem äta en snabb frukost och bege sig in till sjukhuset för ett TUL. Jag körde faktiskt in till stan då vi hade bråttom och vägarna var isiga, men Gud vad jag fick sota för det sen. Ajaj så ont! TUL visade att vårt barn kommer väga 15% mer än normalt men det var ändå helt inom normen. De gissade på att det kommer att väga runt 4 kg när det föds. Men det är ju inte jätte onormalt tycker jag, däremot så ser jag inte fram emot att knysta ut barnet men det hade jag inte gjort om det vägt 3 kg heller skulle jag tro.

Nåja inga åtgärder krävs utan BM får helt enkelt hålla koll på min sf kurva och mitt blodsocker.

Maken fick övningsköra hem för vid det här laget var min kropp väldigt mör. Visst kryckorna gör ju att jag avlastar bäckenet något men inte helt och hållet så jag får ont av att fara runt. Vi kom hem och åt lunch sen var det dax att bege dig till föräldragruppen.

Här fick vi se en faktiskt väldigt bra förlossningsfilm, som tror det eller ej gjorde mig betydligt lugnare. De andra paren verkar trevliga men jag är äldst som jag befarade. De andra paren är runt 25 år. Visst kan vi bli goda vänner ändå, är väl bara jag som hakar upp mig på åldern som vanligt! Det blir nog bra ändå :)

Av Tess - 1 februari 2015 09:24

Vi känner oss så otroligt lyckligt lottade som ska bli föräldrar om ca 40 dagar. Det finns lixom inte ord nog att beskriva det! Jag går runt och myser bland babykläder och babysaker. Maken och jag tittar kärleksfullt på varandra när vi pratar om vad som komma skall, sömnlösa nätter osv det gör ingenting. För vi har tillsammans skapat ett liv och vi känner oss verkligen redo! Tänk att jag för ca 8 månader sen inte trodde att vi någonsin skulle kunna få barn, att jag var så ledsen och nedbruten. Det var en plåga och jag vet att det är många där ute som går igenom det vi gjorde varje dag. Jag önskar att alla kunde bli gravida med ett mirakel som vi blev, för det måste varit ett mirakel då vi blivit helt utdömda av läkaren!

Och nu är vi här så nära, snart kommer jag få föda vårt mirakel barn. Jag är verkligen livrädd för förlossningen men jag ska nog klara det med! Älskade barn du ska bara veta hur efterlängtad du är! Du kommer att bli så älskad <3

Nej nu ska mamma ta och äta frukost innan hon ska vika dina nytvättade kläder :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se