Direktlänk till inlägg 1 februari 2014

Tomheten

Av Tess - 1 februari 2014 01:54

Jag är 31 år & gift med en underbar man. Dock börjar jag känna att jag väntade för länge med att försöka skaffa barn, det känns som om en kamp mot min biologiska klocka. Vilket iof är lite komiskt eftersom jag verkar sakna en sådan. Jag har inte fått en 100% diagnos ännu men förmodligen har jag PCOS och jag har förmodligen haft det i hela mitt liv sa läkaren. Det finns hopp sägs det men jag kan inte låta bli att känna mig tom och framförallt värdelös som kvinna.

Kvinnan är skapt för att föda barn, så om jag inte klarar det så innebär det att jag är trasig. Jag vet väl att det inte är så men kan inte hjälpa att det känns så. Kan även känna att jag lurat min man, men han klandrar inte mig. Det är snarare jag som klandrar mig själv.

Det har gått någon månad sedan jag var på mottagningen, fick vänta länge innan mensen kom så jag kunde lämna blodprov. Sen lyckas de göra fel så måste gå tillbaka. Men har inte stressat med det, känner mig bara tom. Har grävt ner mig i jobb för att sluta tänka på det! Men vet inte hur många fler "ska inte ni skaffa barn snart?" Kommentarer jag kan ta innan jag bryter ihop. Att alla människor i min närhet tror att det är så enkelt krossar mig. En kompis som jag berättade för om vårt problem förde dessutom det vidare. Jag blev så grymt besviken! Jag vill inte att någon annan än de som jag själv berättar för ska veta men det blev inte så. Min man blev rasande för att jag berättat för någon då det är otroligt privat.

Sen skulle jag ju kunna förbättra min situation, jag väger för mkt för att få hormonbehandling. Måste gå ner i vikt, men det är lättare sagt än gjort. Jag vet inte hur jag ska lyckas? Jag vill ju men ändå går det åt skogen. Känner att pressen är för stor från alla håll just nu! Är det kanske det som gör mig tom? Jag är just nu trött på allt & alla & vill gå i ide!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lillajag

1 februari 2014 15:40

Känner med dig! Fyller 30 i år, och känner också att biologiska klockan tickar:/ Har dock haft tur som fått hjälp av en privat gynklinik, som vill att vi håller högt tempo. Gjorde mitt första besök 8:E Januari, och har redan lämnat två blodpropp, spermaprov och kört första kuren med pergotime. Dock verkade den någonting på mig.
Har dock valt att vara rätt öppen med mitt problem, och berättat för när och kära...

Tess

1 februari 2014 23:07

Jag blir 32 till sommaren, så det tickar på. Vi gjorde också vårt första besök på en privat klinik och så ska dit igen när alla prover är klara.

Jag har berättat för de allra närmsta, dvs. familjen men jag vill inte att andra ska veta för blir det inget så känner jag att jag inte vill ha frågorna som följer. Vill ha kontrollen och sköta det här på mina villkor. Det är svårt att förklara.

Hoppas att det går bra för er!!

 
KMP

KMP

1 februari 2014 21:47

Hej! 31 är ingen hög ålder, du har ju tio år på dig att försöka bli gravid minst! Har du PCOS så är många kvinnor fertila längre upp i åldern, vi har bra ägg men desto svårare att ägglossa.
De där med vikt är svårt... jag väger ca 10kg för mycket och vet ju att jag borde gå ner i vikt för det ger bättre förutsättningar... samtidigt är man lat :)
Lycka till, blir kul att följa dig!

http://kampenmotpco.blogg.se

Tess

1 februari 2014 23:20

Fyller 32 år i sommar... Att kvinnor med PCOS kan vara fertila längre upp i åldern hade jag ingen aning om men känns skönt att veta.

Angående vikten för min del så behöver jag ruska om mig själv ordentligt och ta mig i kragen. Tror att det är en blandning av saker som påverkar mig, känner mig lite paralyserad. Men ska försöka!

Trevligt att nån kommer läsa det jag skriver :)

 
KMP

KMP

2 februari 2014 23:18

Jupp, du är genetiskt utrustad med fler äggblåsor (större äggreserv) och kan därför bli gravid högre upp i åldern.

http://kampenmotpco.blogg.se

Tess

2 februari 2014 23:47

Det låter ju lovande! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tess - 23 september 2017 08:28

Hej på er, har varit frånvarande länge nu. Trodde inte att någon läste min blogg längre men det verkar ju så trots allt. Lillebror föddes med ingångsättning den 28 december 2016 (han var beräknad till 11 januari 2017). Läkarna ville att jag skull...

Av Tess - 31 juli 2016 08:13

Jag är medveten om att det inte är optimalt att vara gravid och överviktig och vet om att det finns risker med detta. Men jag upplever att mödravården gör vikten till lite av en hysteri. Jag har BMI över 35, inget jag är speciellt stolt över men s...

Av Tess - 26 juli 2016 23:43

Var inne och kollade om någon fortfarande läser min blogg, och döm till min förvåning att det verkar som jag har några besökare trots att jag inte skrivit ett inlägg på över ett år. Det har hänt så mkt det senaste året, vår lilla bebis har utveckl...

Av Tess - 21 juni 2015 08:53

Läste just den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20997784.ab Sitter nu här med tårar i ögonen. Fy vad en del människor får gå igenom, livet kan vara så orättvist på så många sätt. Jag känner mig extra tacksam som har min prin...

Av Tess - 20 juni 2015 00:21

Nu har tösen hunnit att bli 3 månader, det är inte klokt vad fort tiden har gått! Hon får mer och mer personlighet för varje dag som går. På BVC så frågade de mig om jag kände mig kär i min bebis och det finns ingen tvekan! Jag älskar denna underbara...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se